Tilburgse

 

Damvereniging

 

“TILBURG PLUS FORT QUE LE CAMEROUN!”

Winnaars Coupe en deux

Koos en Kévin winnaars van Les Coup(é)s en Deux 2015 (Wattrelos)  - De vierde editie van dit tweetallentoernooi in Wattrelos is een triomf geworden voor de TDVers. Koos en Kévin doorbraken de hegemonie van de Afrikaanse teams die de afgelopen twee jaar het toernooi hadden gedomineerd.

Omdat in de ene halve finale twee TDV-teams tegenover elkaar stonden en in de andere halve finale twee teams uit Kameroen, was het al duidelijk dat het een tweestrijd TDV Tilburg – Kameroen zou worden. In de razend spannende finale, tussen Thomy M'Bongo & Luc Baya en Kévin Machtelink & Koos Van Amerongen, keken Kévin en Koos na het sneldammen nog tegen een achterstand aan. Maar in de (doorslaggevende) rapid-partijen hield Kévin zijn tegenstander op remise en wist Koos zijn partij te winnen. Ook in de strijd om de derde plaats bleef TDV (in de persoon van Jasper en Thijs) het duo uit Kameroen de baas. Tot grote vreugde van onze Wattrelos-vrienden! De eindstand, met alle TDVers (er speelden 24 teams mee):

1 Koos van Amerongen en Kévin Machtelinck
2 Thomy Mbongo en Luc Baya
3 Jasper Daems en Thijs van den Broek
4 Christian Niami en Jean-Marie Eyebe
5 Anastase Leclerc en Jean D’Almeida
6 Damien Aligna en Gilbert Babo
7 Jimmy Depaepe en Theo van den Hoek
12 Alan Villaeys en Thomas Lemaire
13 Maxime Lemaire en Sébastien Duplouy
14 Daniel Machtelinck en Piet Jonkers

Er werd ’s middags ook nog een jeugdtoernooi gespeeld, met een bijzondere puntentelling en met drie deelnemers uit onze eigen gelederen. De eindstand:

1 Ibe Demasure (Heule) 54
2 Juliette Laleuw (Wattrelos) 50
3 Pierre Lannoy (Wattrelos) 48
4 Jonas Woldendorp 46
10 Djim Roosen 28
12 Suus Roosen 17

pur

IMG 20151012 WA0008